Hand i hand i Leksand
- Den förenande föreningen -

Blogg


Här kan du läsa om föreningens tidigare aktiviteter, träffar och händelser.

Enjoy!

Administratörsområde

Atom

2023-06-27

Ny förening!

Hallå där!

Vad roligt att du är här och läser detta. Vi är så glada att kunna sprida nyheten om att vi har startat en ny förening. Från och med nu ska vi hålla hand i hand i Leksand och arbeta för den förenande föreningen för att främja respekt för ett mångfaldigt samhälle.

Med alla nya regler och nyheter ökar oron hos många i vårt samhälle. Oron kring nya migrationsregler som påverkar avsevärt många familjer och framför allt många barn som tyckte och tycker att Sverige borde vara deras hem. Men nu är allt i ett limbo, en stor skugga som de inte vet någonting om, hur den kommer att gestalta sig för dem.

Frågor angående kultur och inklusion i samhället är på en nivå som väcker stor oro. En dag vaknar man och läser om hög politisk inblandning i kulturrelaterade frågor, och dagen efter läser man om institutionellt diskriminerande beslut om folk som bor i Sverige och är en del av landet.

Men en dag, som började med alla de nya tankarna, tänkte vi NEJ, NEJ, NEJ. Det får inte vara så i nutiden och vi vill inte gå tillbaka i historien. Folk har kämpat i många år för att skapa ett demokratiskt land fritt från trakasserier, kränkningar och rasism, och det är vi stolta över och vill inte förlora.  Då bestämde vi att vi måste göra någonting. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och vi ska bidra med vår del och göra vad vi kan i vårt lilla Leksand.

Vi ska uppmärksamma inkludering i samhället, antirasism, likvärdighet, och frihet för kultur. Kom och håll i våra händer om du håller med oss och delar samma tankar.

Varmt välkommen!
Marzia Alizada

Admin - 21:15:32 | Lägg till kommentar


Topp