Hand i hand i Leksand
- Den förenande föreningen -

Blogg


Här kan du läsa om föreningens tidigare aktiviteter, träffar och händelser.

Enjoy!

Administratörsområde

Atom

2024-04-18

Verksamhetsberättelse 2023

Vilket år det har varit: En idé blev verklighet!

#mångfald #inklusion #likvärdighet #tolerans

Vi arbetade väldigt intensivt för att kunna bilda den här föreningen. Vi skrev våra stadgar och integritetspolicyn, formulerade viktiga dokument som behövs för att kunna bedriva en verksamhet och ansökte om ett organisationsnummer hos Skatteverket. Sedan skaffade vi en försäkring och ett bankkonto och skapade vår webbplats www.förenande.se.

Och därmed var vi fria att köra! Vi sökte kontakt med Leksands skolor för att erbjuda workshops om inklusion och håller i nuläget på att utarbeta ett samarbete med Visir Bio. I höstas erbjöd vi en bokcirkel om novellen Farväl till dem på land (2016) av Bakhtiari. På Leksands julmarknad höll vi ut i minusgrader och genomförde en undersökning om fördomar där marknadens besökare svarade på olika frågor. Därifrån fick vi resultatet att deltagarna bedömde andra personer bara på grund av deras utseende utan att ha träffat eller ha fått mer information om dem. Så vi tog upp det och bjöd på en workshop i februari där man kunde utmana sina fördomar och lära sig mer om bakgrunden till fördomar. Både Siljans News och Radio Siljan berättade om det. Sist men inte minst organiserade vi en inklusiv sammankomst där människor av alla åldrar åkte skidor tillsammans på Granberget. De som inte än kunde lärde sig i barnbacken med våra medlemmar Ali och Per. 

Vi tackar alla medlemmar och deltagare för ett livfullt, lärorikt och roligt år!

Rebecca Betzinger
(Ordförande)

- Blir du intresserad av vad vi gör? Följ oss gärna på Facebook eller Instagram; vi håller våra följare uppdaterade om våra tankar och aktiviteter veckoligt -

Admin - 18:15:06 | Lägg till kommentar


Topp